Vacature

Over CentroMotion

CentroMotion is de global overkoepelende organisatie waar Power-Packer en Gits een onderdeel van zijn. Power-Packer, met het hoofdkantoor in Oldenzaal, is een marktleider in motion control-systemen. Power-Packer levert gespecialiseerde hoogwaardige producten, waaronder de ontwikkeling en productie van (elektro) hydraulische aandrijfsystemen voor een groot aantal toepassingen in de automobielindustrie, bedrijfsvoertuigen, medische en off-highway. Power-Packer-markten zijn onder meer: Automotive, Emissies, Vrachtwagens, Medische, Off-Highway, Militaire en Speciale Voertuigen en Uitrustingen. Gits is het onderdeel binnen CentroMotion waar de emissie systemen worden ontwikkeld en geproduceerd. Power-Packer heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, Turkije, India, China, Brazilië, Mexico en de VS en heeft meer dan 1.000 werknemers. Ze zijn marktleiders in Europa en hun reputatie is wereldwijd bekend. Gerenommeerde auto- en vrachtwagenfabrikanten behoren tot hun vaste klanten. Vanuit de jarenlange ervaring in de automotive- en truckmarkt, stelt de knowhow hen in staat om motion control-oplossingen op meerdere markten aan te bieden. De drive voor innovatie en ontwikkeling binnen het bedrijf leidt altijd tot introductie van nieuwe producten.
Zoek jij de uitdaging om projecten op een effectieve en efficiënte manier te leiden? Wij zijn opzoek voor Power Packer en Gits in Oldenzaal naar een ervaren

 

Project Manager

‘Samen met je team te komen tot het optimale resultaat.’

 

Als projectmanager ben jij verantwoordelijk voor het effectief en efficiënt uitvoeren van nieuw product ontwikkel projecten voor internationale klanten, vanaf offertefase tot aan de voltooiing. Deze projecten ga je starten met een business case en een projectplan en het project eindigt met een evaluatie van de projectdoelen, tijdlijn en kosten. Projecten als procesverbetering en conceptontwikkeling behoren tot je verantwoordelijkheid. Als Project Manager beheer je een portefeuille van 4–8 projecten, elk team bestaat uit ongeveer 1-10 teamleden.

 

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Je stelt het projectplan op inclusief resultaten, planning en budget, in overeenstemming met PBM-beleidslijnen en -normen, en in overeenstemming met de businesscase en de verwachtingen van de klant.
 • Je stelt een projectteam samen met in- en/of externe expertise, de beschikbaarheid van de vereiste middelen, hulpmiddelen en faciliteiten, en wijst projectactiviteiten toe aan de individuele projectteamleden, in overeenstemming met het projectplan.
 • Je houdt toezicht op de voortgang van jouw projecten en de activiteiten van de teamleden volgens plan en business case. Daar waar nodig tref je maatregelen voor een goed verloop van het project. Projectleden zitten deels lokaal alsmede op (productie -) locaties als Turkije, Brazilië of China.
 • Je ontwikkelt en presenteert project voortgangsrapporten om betrokkenen te voorzien van de juiste informatie voor besluitvorming en follow-up. Zowel intern als met de klanten die ook regelmatig bezocht worden.
 • Je draagt zorg voor de uitvoering van de projectresultaten, het managen van (klant) relaties en (veranderende) verwachtingen bij stakeholders. Jij bent de kartrekker van het project.
 • Je evalueert de uitvoering en de uitkomsten na afronden van het project met alle belanghebbenden, om te leren en kansen te identificeren voor continue verbetering.
 • Je houdt toezicht op de portefeuille van lopende projecten en het vastleggen van ‘best practices’ binnen Power Packer ter verbetering van de organisatie.

 

Wat vragen wij?

 • Je hebt een relevante bachelor of master in industriële techniek of bedrijfskunde of gelijkwaardig.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met projectmanagement in een technische, projectmatige omgeving.
 • Je hebt ervaring om te werken in een multidisciplinaire en internationale omgeving.
 • Je hebt ervaring met (Automotive-achtige) kwaliteitsnormen zoals APQP, IATF.
 • Je beheerst de Engelse en Nederlands taal in woord en geschrift en beheersing van de Duitse taal is een pré.
 • Kennis van en ervaring met PMI of vergelijkbare projectmanagementmethodieken.
 • Je bent commercieel goed onderlegd en hebt goede onderhandelingsvaardigheden.
 • Je bent financieel goed onderlegd en hebt ervaring met financiële modellen.
 • Je bent communicatief vaardig en beschikt over organisatie sensitiviteit.

 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende baan in een internationale, zeer dynamische omgeving waar ontwikkeling en productie samenkomen.
 • Persoonlijke ontwikkeling staat hoog op de agenda.
 • Een marktconform salaris met 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen en een bonusregeling.

 

Reageren?

Maak jij het verschil, met je aantoonbare ervaring als projectmanager, in deze mooie dynamische omgeving? Reageer dan snel. Dan lezen we graag jouw CV en motivatie en gaan we met je in gesprek. Je mag mailen naar grietje@senzus.nl. Heb je vragen neem dan contact op met Grietje Makkinga via 06 109 408 of per mail.